7 Mayıs 2025 Çarşamba

Kütahya Belediyemiz, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlarımızın açık ve kapalı alanlarda huzurla vakit geçirebilmesi adına haşereyle mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda, özellikle insan sağlığını tehdit eden ve bulaşıcı hastalık taşıma riski bulunan sinek, kene ve diğer haşerelere karşı larvasit uygulamaları şehrimiz genelinde hız kazandı. 2025 yılı için yapılan planlamalar doğrultusunda ilaçlama ekiplerimiz; durgun su birikintileri, kanalizasyon hatları, dereler ve gübrelik alanlarda haşere üremesini önlemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Periyodik olarak sürdürülen ilaçlamalar sayesinde haşerelerin çoğalmasının önüne geçiliyor. Şehir merkezimizin yanı sıra mahalle statüsüne geçen Bölcek, Kırgıllı, Perli, Yeni Bosna, İnköy, Parmakören, Andız, Geven, Yoncalı Kaplıcaları, Çiftlik Bölgesi, Enne, Civli, Sofu, Okçu, Güveçci, Aydoğdu, Kumarı, Ilıca Kaplıcaları, Zığra, İkizhöyük, Alayunt, Hacıazizler, İshak Seydi ve Siner gibi bölgelerde kapsamlı larvasit ve konak çalışmaları tamamlandı.

Kütahya Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen tüm ilaçlama faaliyetleri, Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı, insan ve diğer canlılara zarar vermeyen ilaçlarla yürütülüyor.

Kütahya Belediyemiz, vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve daha konforlu bir yaşam alanı sunmak adına ilaçlama çalışmalarına yaz boyunca kesintisiz şekilde devam edecek. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Görüntülenme sayısı: 239