11 Haziran 2023 Pazar

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin üye belediye başkanları, meclis üyeleri ve üye belediye koordinatörleri Kütahya turu yaptı.

Kütahya Belediyemizin ev sahipliğinde düzenlenen “Deprem ve Deprem Sonrası Sağlıklı ve Dirençli Kentler” konulu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 39. Olağan Meclis Toplantısı ve Kütahya Sempozyumu için şehrimizde bulunan Sağlıklı Kentler Birliği’nin üye belediye başkanları, meclis üyeleri ve üye belediye koordinatörleri Kütahya turu yaparak şehrimizin ön plana çıkan güzelliklerini gezdi.

Gezinin bir bölümünde misafirlere eşlik eden Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, değerli üye belediye başkanları, meclis üyeleri ve üye belediye koordinatörlerini şehrimizde ağırlamaktan son derece memnun olduğunu dile getirerek katılımları için misafirlerimize teşekkürlerini iletti.

Germiyan Sokak’ta başlayan gezide şehrimizin konaklarına hayran kalan misafirlerimiz, Kütahya Belediyesi Sıtkı Olçar Müzesi ve UNESCO Konağı’nı gezdi. Darülkurra’da okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla huzur bulan Sağlıklı Kentler Birliği üyeleri, ardından Hisar’a çıkarak şehrimizin manzarası eşliğinde çaylarını yudumladı. Türkiye’nin en büyük meydanlarından biri olan ve Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık tarafından şehrimize kazandırılan Zafer Meydanı’na da uğrayan misafirlerimizin son durağı Çavdarhisar’daki Aizanoi Antik Kenti oldu. Antik kentteki tapınağı ve tiyatroyu gezen kafile, Kütahya’da olmaktan ve ağırlanmaktan son derece memnun olduklarını ifade ederek şehrimize hayranlıklarını dile getirdi.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin üye belediye başkanları, meclis üyeleri ve üye belediye koordinatörleri, ev sahipliği için Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’a teşekkürlerini iletti.
Görüntülenme sayısı: 366