27 Mayıs 2023 Cumartesi

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya Belediyemiz, vatandaşlarımıza Kütahya’mızın yöresel lezzetlerinden birisi olan Sıkıcık Çorbası ikramında bulundu. Etkinliğe katılan Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, Türk mutfağının dünyaya tanıtılmasının bu ve bunun gibi organizasyonlarla mümkün olacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası, etkinlikleri Kütahya Belediyemizin ev sahipliğinde belediyemiz önünde Sıkıcık Çorbası ikramı ve sonrasında ‘Yerel Ürünler ve Sürdürülebilirlik Ekseninde’ söyleşisi ile devam etti.

Belediyemiz önünde gerçekleşen ve Kütahya’mızın yöresel lezzetleri arasındaki yerini alan Sıkıcık Çorbası ikramı programında konuşan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, şehrimiz için hayırlı ve önemli bir iş için bir arada olunduğunu ifade ederek, katılım sağlayan herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Başkanımız Işık, “Bir şehri şehir yapan hemşehrilerinin ona aidiyetidir. Eğer ben bu şehrin bir vatandaşıyım, Kütahyalıyım, Kütahya’mın şu değerine sahip çıkıyorum derseniz, o şehir markalaşmaya başlamıştır. Şükürler olsun siz değerli hemşehrilerimizin katkı ve destekleriyle her geçen gün bu markalaşma yönündeki faaliyetlerimiz devam ediyor. Şehrimizdeki birçok mümtaz şahsiyetin değişik alanlarda bu şehrin bir ferdi olarak, bir hemşehrimiz olarak şehrine sahip çıkmasından ziyadesi ile mutluyum. Ama daha çok sahip çıkmamız lazım. Markalaşma sürecini kısaltmak için yürekler hep birlikte atmalı. Birisinin başarısını diğeri çekememezlik yaparsa Rabbim oraya nimeti vermediği gibi şükretme duygusunu da oradan alır. Maalesef bazı hemşehrilerimizde bunları da görüyoruz. İnşallah giderek bunların sayısı azalacak. Şükrü öne çıkartan, dua eden, çalışanın yanında olan insanlarımızın sayısı daha da artacak” dedi.

4 yıldır birçok mücadeleyi geride bıraktıklarının altını çizen Başkanımız Işık, göreve ilk geldiği zamanlarda bahsettiği tipteki insanların sayısının fazla olduğunu ifade ederek, “Belediye başkanı başarısız olsun, Kütahya batarsa batsın. Bu zihniyette olanlar vardı. Burası babamın çiftliği değil. Milletin oyu ile göreve geldik, demokratik usullerle belediye başkanı olduk. Şehrül Emin sıfatını aldık. Bundan daha büyük mutluluk olmaz bizim için. Ama bunun sorumluluğu bu şehri bir adım daha ileriye taşımaktır, biz onun için çalışıyoruz. Şehrimize değer katan birçok hemşehrimizi işte bu tür etkinlikler başta olmak üzere bir araya getirdik, birçok faaliyeti hep birlikte gerçekleştirdik. Bu da onlardan birisi. Biz sahip çıkmasak Kütahya’ya kimse dışarıdan gelip sahip çıkmaz. Kütahya’da yaşayanlar önce şehrim diyecek. Önce Kütahyam, önce benim belediye başkanım, benim müdürüm, benim insanım diyecek. Bunu söyledikten sonra birçok işi aşarız. Bu nedenle katılımınız bizim için çok değerli. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Dua ve desteklerinizi esirgemeyin. Biz gece gündüz her şeye ve herkese rağmen bu şehre adım atmaya, bir üst seviyeye çıkartmaya, değer katmaya ve markalaştırmaya devam edeceğiz. Her ne kadar birçok insan iyi olmamızı istemese de, birçok insan 4 yıl geçmesine rağmen hala bu gariban Anadolu çocuğunu burada göremeye hazmedemesede ben çalışmaya devam edeceğim. Şehrimi dünya kenti yapacağım. Buna inanlar zaten bizimle birlikte. İnanmayanların da Allah yolunu açık etsin. Türk Mutfağı dünyada öne çıkmış mutfaktan birisi. Çin, Fransız ve Türk Mutfağı. Orada adını aldı ise biz onu birinci yapmalıyız. O da buralardan başlıyor. Kütahya mutfağı, Afyon, Uşak, Eskişehir, Bursa mutfağı diyerek Türk Mutfağını dünyaya tanıtır hale getirmemiz lazım. Bu etkinlikler onun için çok önemli. Katkıda bulunan emeği geçen başta belediyemiz çalışanları, kadın kooperatifimiz ve Şimpaş çalışanlarımıza, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüze, STK temsilcilerine ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Türk Mutfağı etkinlikleri belediyemiz bahçesinde Başkanımız Işık’ın vatandaşlarımıza Sıkıcık Çorbası ikramı ve ardından Belediyemiz Meclis Toplantı Salonunda, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Eren, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Çavuş, Gaziantep Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ceyhun Uçuk ve Karabük Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Özkan Süzer’in katılımı ile ‘Yerel Ürünler ve Sürdürülebilirlik Ekseninde’ söyleşisi ile devam etti. Konuşmacılar kendi tecrübeleri ile yerel ürünlerin tanıtımı, kullanımı ve nelerin yapılabileceği hakkında bilgiler verdiler.

Başkanımız Işık, söyleşi programında yaptığı konuşmada ise Türk Mutfağı içerisinde Kütahya’nın da özel bir yeri olduğuna inandığını ifade etti. Başkanımız Işık, UNESCO’da gastronomi alanında Türkiye’den üç şehrin olduğunu ifade ettiği konuşmasında, Kütahya’nın da bu alanda marka tesciline hakkı ve ihtiyacı olduğunu söyledi.


Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Görüntülenme sayısı: 531