18 Haziran 2021 Cuma
Kütahya Belediyesi, korona virüs salgını nedeniyle okul öncesi öğrenimleri aksayan ve okul çağına gelmiş 5-7 yaş civarındaki çocukların velilerinin, "Çocuğum ilköğretime başlayabilecek olgunluğa sahip mi?" kaygısını gidermek amacıyla, ücretsiz il merkezi geneli ‘Metropolitan Okul Olgunluk Testi Uygulanması’ projesini başlattı. Test, çocukların okul olgunluk seviyelerinin ölçmekte olup, zekâ testi niteliği taşımıyor. Kütahya Belediyesi, yine yeni bir proje ile sosyal belediyecilik alanında önemli bir projeyi hayata koyuyor. Kütahya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından koordine edilen, Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi tarafından il merkezi geneli okul çağına gelmiş çocuklara yönelik uygulanan ‘‘Metropolitan Okul Olgunluğu Testi’’ sayesinde çocukların ilköğretim hayatına hazır olup olmadıklarını anlayarak, ailelerin çocukların geleceğine yönelik daha sağlıklı kararlar almalarına yardımcı olacak.
TEST ÜCRETSİZ OLARAK UYGULANACAK
Okula başlama; çocuklarımızın zihinsel, duygusal, bedensel ve sosyal açıdan hazır bulunuşluklarını gerektirir. Bu nedenle; 5 ila 7 arasındaki çocukların ilköğretime hazır olup olmadıklarını ölçmek, değerlendirmek; ayrıca eksik oldukları yönleri de tespit edip desteklemek, okul hayatlarına daha iyi bir başlangıç yapmaları açısından okul öncesi çocuklar için “Metropolitan Okul Olgunluğu Testi” uygulamasını Kütahya ili genelindeki okul çağına gelmiş çocuklarımıza yönelik ücretsiz olarak başlatıyoruz. Uygulama, Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi bünyesinde bulunan Uzman Pedagog ve Okul Öncesi Eğitim Uzmanlarımız tarafından yürütülecek. Bu testi uyguladıktan sonra çocukların eğitim-öğretim sürecine hazır olup olmadıklarını değerlendirip, ardından desteklenmesi gereken yönleri hakkında da ebeveynleri bilgilendirilecek.
TEST SONRASI AİLELER BİLGİLENDİRİLECEK
Metropolitan Okul Olgunluk Testi, 6 alt test ve 100 ana maddeden oluşuyor. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, yaptığı açıklamada “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, şehir merkezindeki yeni belediye binası içerisinde yer alan Gündüz Bakımevinde Metropolitan Okul Olgunluk Testini uyguluyor” dedi. Amerika’da ortaya çıkan test, çocukların okul olgunluk seviyelerini ölçüyor. Uzman Pedagog Yusuf Demir ve Okul Öncesi Eğitim Uzmanlarımız Engin Uçar ile Habibe Şemin eşliğinde bir odada çocukla karşılıklı 30 dakika süreyle yapılan testin öncesinde ve sonrasında aileyle görüşme gerçekleştirilecek.
Yaklaşık yarım saat süren ve 5-6 yaş civarı çocuklara uygulanan Metropolitan Okul Olgunluk Testi, 6 alt testten ve 100 ana maddeden oluşuyor. Çocuklar için eğlenceli bir aktivite haline gelen test sırasında Pedagog Demir, çocuğun davranışlarını gözlemleme fırsatı elde ediyor. Demir, ebeveyn ile gerçekleştirilen görüşmelerde çocuğun test sonucunu ve çocukta geliştirilmesi gereken noktaları paylaşıyor. Test sonucu raporlanarak veli ile hem yazılı hem de sözlü olarak paylaşılıyor. Demir, çocuğun ilkokula başlama olgunluğuna sahip olup olmadığını bildiriyor ve gerekiyorsa bir yıl daha okul öncesi öğrenimi görmesini ve geliştirilmesi gereken yönlerine yönelik bilgilendirme yapıyor.
BU TEST ÇOCUĞUN İLKOKULA HAZIR OLUP OLMADIĞINI GÖSTERİYOR
Pedagog Demir, ‘Metropolitan Okul Olgunluk Testinin’ içeriğiyle ilgili verdiği bilgide, “Metropolitan Okul Olgunluk Testi, 5,5-6 yaş arasındaki çocukların ilköğretime ve ilköğretimin getirdiği ders yükümlülüklerine hazır olup olmadığını gösteren bir testtir. Bunu şu anda başlatmamızın özel sebebi, korona virüs sebebiyle çocuklarımızın son 1 yıldır düzenli olarak anaokullarına gidememesi. Çocuğunu ilköğretime başlatma, ebeveynler için zor ve çok büyük bir karardır. Çocuklar 1 yıldır eğitim alamadıkları için ebeveynlerde daha büyük bir kaygı durumu ortaya çıkmakta ve birçok ebeveyn bu kaygıları yönetmekte zorlanmaktadır. Tüm bunlar bu testin gerekliliğini ortaya koymaktadır. Bu bir zeka testi değil. Bu testin sonucunda çocuğun ilköğretime hazır olup olmadığını görüyoruz” dedi.
Testten yararlanmak isteyenler, 0531 105 43 05 numaralı telefondan randevu alabiliyor.
Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Görüntülenme sayısı: 1204