16.4.2018

Kütahya Belediyesi ve Evliya Çelebi Fotoğraf Derneğinin işbirliği ile düzenlenen ''UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında Fotoğraflar Kütahya Çinisi'' konulu sergi, hemşehrilerimizin beğenisine sunuldu.

Evliya Çelebi Fotoğraf Dernek üyeleri tarafından çekilen bir birinden güzel 40 fotoğraf, hemşehrilerimiz tarafından ilgiyle izlendi.

Serginin açılış töreninde konuşan Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği Başkanı İsmail Tunçalp; Kütahya çinisi artık UNESCO tarafından da bilinip tanınmaktadır. Dernek olarak Kütahyanın tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu hususta Kütahya Belediyesi ile işbirliği yaptık, dedi.

Kütahyanın bir süre önce UNESCO tarafından Zanaat ve Halk Sanatları Alanında Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edildiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ise; Şehrimizin bu ağa girmesi kolay olmadı. Çünkü dünyada 2 milyonun üzerinde şehir olduğu düşünürsek, Kütahyanın şu şehirlerin arasında 37. olarak girmesi çok büyük başarıdır. Bu başarı tek başına kazanılan bir başarı değildir. Başta sanatçılarımız olmak üzere herkesin katkısı var. Bu sanatın devam etmesi gerekiyor. Sanatçıya ve zanaatçıya sahip çıkılması gerekiyor. Bu anlamda, belediyemiz ve Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği güzel bir adım atmış oldu, dedi.

Sera Avm’de bir hafta süreyle gezilebileceği belirtilen sergi Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ve Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği Başkanı İsmail Tunçalp tarafından hayırlı olsun temennisi ile açıldı.