16.4.2018

Kütahya Belediyesi ve Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi işbirliği ile düzenlen "Ulusal Korolar Şenliği" yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Yarışma niteliği taşımayan ve her türde koronun yer alacağı Ulusal Korolar Şenliği, 4 oturum halinde gerçekleştirildi.
Şenliğin danışma ve değerlendirme kurulunda Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı ve Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri yer aldı.
Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür merkezinde bu yıl 5. düzenlenen şenliğe; Afyonkarahisar, Aydın, Bursa, Denizli, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Manisa, Sivas ve Trabzon'dan 21, Kütahya merkez ve ilçelerinden 12 olmak üzere toplam 33 koro, bin 25 öğrenci, 90 öğretmen ve idareci katıldı.