13.9.2017

AK PARTİ Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN himayelerinde gerçekleştirilen 2017 yılı 6. Yerel Yönetimler Proje Yarışmasında Kent Ekonomilerine Katkı dalında Kütahya Belediyesi Kadın İş Geliştirme Merkezi Projemiz iller bazında 1.liğe layık görülmüştür.
Belediye Başkanı Kamil SARAÇOĞLU ödülünü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞANnın elinden aldı.
Kütahya Belediyesi Kadın İş Geliştirme Merkezi, girişimcilerimize tam destek vererek %84 doluluk oranıyla çalışmalarına devam etmektedir.
Bu Güne Kadar;
Girişimci/Firma Başvuru Sayısı: 155
Kabul Edilen Başvuru Sayısı: 100
Reddedilen Başvuru Sayısı: 55
Mezun Olan Firma Sayısı: 31
İŞGEM sayesinde oluşturulan istihdam: 387 oluşturmuştur.
2017 yılı faaliyet döneminde 8 girişimci KOSGEB Girişimcilik Destek Programına başvurmuş Kadın İş Geliştirme Merkezi ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlamıştır.
Kütahya İş Geliştirme Merkezi İŞGEMler derneğine üyedir. Her yıl düzenlenen İŞGEMler zirvesine katılmakta, diğer İŞGEMlerle beraber işbirliği yapmakta ve sorunların çözümüne yönelik önerilerde bulunmaktadır.
Bölgemizde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların destek mekanizmalarını takip ediyor ayrıca bankaların cazip kredileri hakkında da bilgilendirmeler yapıyor. Diğer İŞGEMlerdeki girişimcilerle pazarlama, tanıtım ve dağıtım faaliyetlerinin geliştirilmesi yönünde görüşmeler düzenlemektedir.
İşletici şirket tarafından İŞGEM de yer alan girişimcilere ücretsiz ya da cüzi bir katılım bedeli ile Yurtiçi Fuarlara katılım imkânı sunulmaktadır.
Yurt içi fuarlarında bazı girişimcilerimize (fuar katılım standartlarına uygun) stant açma imkânı verilerek ve fuar masrafları karşılanarak ( yol, konaklama, yemek ) katılımları sağlanmıştır.
Ayrıca yine İşletici şirket tarafından Girişimcilere Pazar bulma konusunda doğrudan destek verilmektedir. Aynı zamanda İŞGEM de yer alan girişimcilerin genel giderlerini azaltmalarını sağlamak için girişimcilere internet, telefon, fax gibi büro hizmetlerini ücretsiz olarak kullanma imkânı sunulmaktadır.